Ouders

kronkel

Op deze pagina leest u alles over op welke manieren u en uw kind kennis kunnen maken met onze school. Leest u over onze ouder communicatie-app en de gespreksplanner, over de Kinderopvang/BSO. Daarnaast over onze ouderraad en medezeggenschapsraad.

3_Ouders kindmeetgroei

Nieuwe ouders

kronkel

Als u een leuke, goede school zoekt voor uw kind dan bent u bij ons op het juiste adres. De beste manier om een goede indruk te krijgen is door te komen kijken en te informeren. Hoewel de deur altijd open staat, is het natuurlijk veel leuker om samen met uw kind onder schooltijd te komen kijken, zodat u samen de echte sfeer kunt proeven.
Om een afspraak met de directeur, Madeleine Noordt Wieringa, te maken, kunt u het onderstaande formulier invullen. Zij kan u dan alles vertellen over de het reilen en zeilen op school. Eveneens krijgt u dan een duidelijk beeld van ons Daltononderwijs.

 

Bent u naar aanleiding van de rondleiding enthousiast en is uw kind 3 jaar of ouder? Dan kan u een aanmeldformulier ophalen op school of via de mail ontvangen.

Missie en visie

Social Schools

kronkel

Wij gebruiken vanaf maart 2022 Social Schools als communicatiemiddel naar ouders. Deze omgeving is beveiligd en alleen toegankelijk voor ouders van leerlingen van onze school. Alle ouders van nieuwe leerlingen ontvangen een koppelcode om lid te worden van Social Schools.

 

De leerkrachten schrijven elke week een bericht. Soms worden er ook foto's toegevoegd aan het bericht.

 

Op maandag wordt er een algemeen bericht geplaatst voor alle ouders door de directrice. Hierin staan zaken die de hele school aangaan, zoals mededelingen en onderwijskundige zaken.

 

Wilt u meer weten over Social Schools?

Plan een gesprek

kronkel

U ontvangt van de leerkracht van uw kind een uitnodiging om een gesprek in te plannen met behulp van onze nieuwe gespreksplanner. U kunt het instructiefilmpje kijken voor de werking van de gespreksplanner.

Heeft u meerdere kinderen bij ons op school? Denkt u er a.u.b. aan dat u tussen ieder gesprek minstens 10 minuten plant.

Kinderopvang

kronkel

BSO
Heeft u voor of na schooltijd opvang nodig voor uw kind(eren)?
Dit is ook aanwezig op de ODS Meester Aafjes!

 

Wij werken samen met de kinderopvang organisatie Fantaziehuis.

Ouderraad

kronkel

De ouderraad is een groep enthousiaste ouders die samen met de leerkrachten invulling geeft aan allerlei feestelijke activiteiten voor de kinderen op de Meester Aafjesschool.

 

Om alle feestelijkheden te kunnen organiseren wordt van de ouders jaarlijks een ouderbijdrage gevraagd. Deze ouderbijdrage wordt geïnd en beheerd door de penningmeester van de ouderraad.

 

De ouderraad is budgetverantwoordelijk en legt verantwoording af aan de Medezeggenschapsraad (MR) en de schoolleiding van ODS Meester Aafjes. Daarnaast controleert een onafhankelijke kascommissie elk jaar het kasboek

 

Wat doet de ouderraad?
De ouderraad helpt het docententeam jaarlijks bij het organiseren van de volgende vaste activiteiten:

  • Themadag.
  • Sinterklaasviering
  • Kerstviering
  • Sportdag
  • Avondvierdaagse
  • Afscheid groep 8

 

Tevens kan het zijn dat er tijdens het schooljaar wisselende activiteiten worden georganiseerd of worden ondersteund door de ouderraad.

De Ouderraad

Medezeggenschapsraad

kronkel

Via de MedezeggenschapsRaad (MR) kunnen ouders en personeelsleden meedenken en meepraten over wat er op school gebeurt. Het beleid van de school wordt bepaald door het bestuur en de schoolleiding. De MR heeft een adviserende en controlerende taak namens ouders en medewerkers. Zo kan de MR invloed uitoefenen op het beleid van de school.

 

Wat doet de MR?
De MR kijkt naar de manier waarop en met welke middelen de school haar doelen probeert te bereiken. De MR adviseert en controleert bij zaken die van belang zijn voor leerlingen, leerkrachten en ouders. De MR houdt zich bijvoorbeeld bezig met het schoolplan, de schoolgids, ouderparticipatie bij het onderwijs, schooltijden, de klachtenregeling, de vakantieregeling, tussenschoolse opvang, de ouderbijdrage en de veiligheid op en rondom de school. Maar ook met zaken die primair van belang zijn voor de leerkrachten, zoals het beoordelingssysteem, het taakbeleid en het nascholingsbeleid.

De MR heeft bij deze onderwerpen instemmings- of adviesrecht. Instemmingsrecht betekent dat de MR akkoord moet gaan met een voorgesteld plan of wijziging, anders mag de school dit niet doorvoeren. Dit is het geval bij zaken die direct betrekking hebben op de onderwijskundige doelstellingen van het onderwijs, zoals het schoolplan, de ouderparticipatie in het onderwijs of de klachtenregeling. Adviesrecht betekent dat de MR advies moet kunnen geven over een voorgenomen besluit. Dit advies telt zwaar, maar het bestuur van de school mag dit advies naast zich neerleggen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de begroting, nieuwbouw van de school en de vakantieregeling.